Skip to content

MENÚ

Un restaurant entre pedres centenàries

Projectes d'interiorisme

Restaurant Portaferro Manresa

Rebem l’encàrrec d’un projecte d’interiorisme d’un nou restaurant a Manresa. El restaurant, tenia varies necessitats:

  • Aconseguir un estil actual, modern i acollidor, donant continuïtat a tot el local
  • Donar visibilitat al local des del carrer
  • Millorar la il·luminació

Ubicat al costat de la Plaça Major, aquest local, de parets de pedra, bigues de fusta i volta catalana, havia mantingut les seves joies tapades amb pladur durant molt de temps. Durant el procés de reforma, es van destapar sostres i parets i van aparèixer tots aquests elements arquitectònics que definirien l’estil del projecte.

Les premisses del projecte estaven clares: mantenir les parets de pedra i tots els elements originals que es pogués, donant al local un estil rústic actualitzat.

Naturalesa, fusta, ferro i un equilibri entre el passat i el present han estat els pilars en els que s’ha construït la marca Portaferro. S’ha dissenyat un interior que busca transmetre un ambient rústic i acollidor, distès però elegant. S’ha treballat amb materials naturals i amb el verd de la vegetació com a protagonista en el jardí vertical i a diferents punts del restaurant. La combinació de pedra, fusta i elements rústics (sedassos, potes de màquines de cosir,…), combinats amb elements originals, (plantes i miralls al sostre) creen un estil que aconsegueix un balanç molt agradable a la vista.

Al haver-hi totes les parets de pedra, s’ha optat per portar la decoració als sostres de les diferents sales: la utilització de diferents materials al sostre de cada sala, genera un factor sorpresa.

El restaurant s’ha dividit en tres zones diferenciades: zona d’entrada amb taules altes i tamborets per a prendre algo ràpid i marxar, zona de menjador i terrassa.

La il·luminació en aquest restaurant era fonamental, ja que pràcticament no te llum exterior. En aquest cas, s’han utilitzat carrils de llum intercalats amb fustes a tot el menjador i tires led per destacar les parets de pedra i totxo. A sobre les taules s’han situat punts de llum decoratius diferents en cada espai que doten al restaurant de caràcter propi. La intensitat de la llum és regulable en tot el local.

Els banys no et deixen indiferent, a les parets combinen la pedra original amb un revestiment de metro negre i el paviment és un mosaic decoratiu. Incorporem el color daurat en les aixetes, els elements decoratius i els miralls antics, situats al sostre.

En aquest enllaç podeu veure l’abans i després del Projecte Interiorisme Restaurant Portaferro Manresa: